top of page

השבוע לפני

מדור תרבות נוסטלגי

1980-1970

כוורת יוצאת לכבוש את האירוויזיון, ניסים סרוסי מתלונן על גזענות, בילי ג'ואל מגיע לבקר, לשלמה ארצי יש מחזמר חדש, ויגאל בשן מקדיש שיר למלצרית של קפה פינתי המפורסם. זה היה השבוע שהיה

%D7%A0%D7%A2%D7%9D_edited.jpg

נעם רפפורט

פורסם: 28.3.21

1970: תקליטון חדש יוצא לאריק איינשטיין עם השיר "קח לך אישה". השיר, שבמקור נקרא בשם "אני רוכב", ייצא בהמשך אותה שנה בגירסה קצת שונה בתקליט "שבלול".

1970: שלישיית התאומים (אושיק לוי, פופיק ארנון וחנן גולדבלט) התפרקה. בינתיים מצליח היטב דווקא השיר של אושיק כסולן, "חוזה לך ברח".

1971: המשוררת מרים ילן-שטקליס מגיעה לבית המשפט כדי להעיד לטובתו של הזמר הכלוא שמוליק קראוס, ולבקש שיוציאוהו מבית הכלא לטיפול רפואי. היא אף מסכימה להתחייב בשמה כי לאחר שישוחרר, ייגש לטיפול רפואי בתחנה לבריאות הנפש.

1973: שלמה ארצי וחנן יובל מקליטים תקליטון חדש, בשיתוף המועצה הציונית בישראל. שם השיר הוא "ציונות ללא מרכאות".

1973: מייק בראנט הגיע לביקור בישראל והופתע מקבלת הפנים הצוננת בשדה התעופה לוד. הוא נרגע רק לאחר שהסבירו לו שכל זה תוכנן במיוחד לצרכי ביטחון. לשמחתו, כשיצא משם צצו לפתע עשרות מעריצים שהרעיפו עליו אהבה רבה.

1974: להקת כוורת יוצאת לברייטון, אנגליה - שם נערכת תחרות האירוויזיון - תחת השם הבינלאומי "פוגי", עם השיר "נתתי לה חיי". לקראת צאתם עורכים שבעת חברי הלהקה הופעת פרידה ביום האחרון של חודש מרץ בהיכל התרבות שבתל אביב. בין ההופעה הזו לצאתה לחו"ל, הספיקה כוורת להקליט את היצירה האינסטרומנטלית שכתב דני סנדרסון, "התמנון האיטר", עם תזמורת בית השידור של זוזו מוסא.

ABBA.jpg

בני ילד רע

1975: בתוכנית הרדיו החדשה "פגישות מוזיקליות" מארחת שלישיית קצת אחרת (שלמה גרוניך, שם טוב לוי ושלמה ידוב) את גידי גוב, אפרים שמיר, דורי בן זאב ומירי אלוני. מנחת התוכנית היא איריס לביא.


1976: הזמר ניסים סרוסי כועס מאוד על ישראל ומחליט להשתקע בפריז. משם הוא מסר לתקשורת הישראלית שהסיבה לירידתו היא האפליה הגזענית שהרגיש על בשרו בתחום הבידור. איפה מירי רגב כשצריך אותה.


1976: שלישיית שוקולד, מנטה מסטיק מתכוננת בהתרגשות לקראת הופעתה באירוויזיון שבהאג. אחת מחגיגות הפרידה נערכה בבית היין והגבינות היפואי, בוטיצ'לי. נראו שם גם שייקה אופיר, אילנית (הראשונה שייצגה את ישראל בתחרות זו), הגשש החיוור ועוד.


1977: "ראמאיה.. בוקוקו! ראמאיה... אבנטו! ראמאיה.. מיראנדה! טומבאלה... הו הו הו!". כך שרו כולם כשהזמר אפריק סימון הגיע להופיע בישראל וגם הסכים להצטלם בשמחה כאורח בתוכנית הטלוויזיה הפופולרית "עלי כותרת".


1978: הזמר יגאל בשן לא עוצר לרגע. אחרי שחזר לגרמניה כדי להקליט שירים לתקליטון חדש, הוא ממשיך משם לאנגליה לשווק את התקליטון האנגלי שלו, "יש לי את הכוח". בשהייתו בארץ הספיק יגאל להקליט כמה שירים לתקליט עברי שייקרא "מכת שמש". אחד השירים בו נכתב עם דורי בן זאב, והוקדש למלצרית לאה שעבדה בבית הקפה התל אביבי "פינתי" שנשרף לא מזמן. בבית הקפה, ששכן בדיזנגוף האופנתי, נצפו תדיר האמנים המצליחים, אלה שזכו להגיע לעיתונים ולטלוויזיה. שעות הצהריים של ימי שישי היו הזמן השוקק ביותר בפינתי, ואמנים רבים התגודדו סביב עיתוני סוף השבוע כדי לקרוא מה נכתב עליהם.


1978: חזרות קדחתניות נערכות למחזה חדש ושמו "בני בום", עם השחקנים-זמרים ריקי גל, ויקי תבור (לשעבר מלהקת האחים והאחיות) ואריה מוסקונה


1980: שלמה ארצי עסוק בחזרות למחזמר מוזיקלי חדש, "יוסף וכותונת הפסים המשגעת". לצידו על הבמה צוות גדול של שחקנים ורקדנים, כמו גם תזמורת של עשרה נגנים, בניצוחו של זיקו גרציאני.


1980: הזמר-פסנתרן-יוצר האמריקאי בילי ג'ואל נמצא בארץ ואף נראה מטייל להנאתו בחוף הים של תל אביב, לפני הופעתו.

כוורת.jpg

כוורת והבלורית. 1974

נעם רפפורט הוא היסטוריון רוק, מרצה, סופר (מחבר הספרים "רוק מסביב לשעון", "רוק ישראלי 1973-1967" ו"ביטלמאניה!") ובעל הבלוג בפייסבוק "קרוב לקצה"

bottom of page